Paquito Navarro, as z rakietą… i widelcem! Gracz Hiszpański, 11e mondial i który świętował swoje 36 roku w lutym ubiegłego roku docenia argentyńska gastronomia. Nie ukrywa swojego małego przyrost masy ciała zanim zaczniesz Buenos Aires P1, która odbywa się w stolicy kraju.

W wywiadzie dla Premier PadelPaquito ujawnia:

„To przyjemność tu przyjechać, kibice są dla nas bardzo mili. Naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zostać tu tak długo, jak to możliwe. Wróciłem z Argentyny o trzy kilo cięższy, ale naprawdę mi się podoba. »

Jeśli wiele Argentyńscy gracze Gracze w padla chętnie grają przed własną publicznością, inni sportowcy, jak Paquito Navarro skorzystaj z okazji, aby cieszyć się kuchnia lokalna.

Zapytany o jego trzy dania, których nie można pominąć, Paquito odpowiada:

„Dobry rosbif, A kanapka miga (cienkie plasterki wędliny, jajka na twardo, ser, pomidory, papryka, tuńczyk, sałata) i na świętowanie dobry fernet (gorzki napój alkoholowy, produkowany z różnych ziół zmielonych na alkohol gronowy). »

Ze swoim kolegą z drużyny Brazylijczyk Lucas Bergamini (15. miejsce na świecie) osiągnęli półfinały au Major Katar i Bruksela P2. Ale ostatnio zostały wyeliminowane z runda XNUMX doAsuncion P2 w Paragwaju. Na powolny utwór i przy sprzyjających warunkach, para ma nadzieję odwrócić sytuację au Buenos Aires P1.

dla trzecia runda turnieju argentyńskiego, Navarro / Bergamini stań ​​twarzą w twarz z parą Patiniotis / Gala na miejsce w ćwierćfinał.

Henryk Pasquet

Od dziecka pasjonuję się piłką nożną i tenisem. Od trzech lat gram w ping-ponga w klubie w Nantes. Niedawno odkryłem padla! Koszykówka, rugby, golf i sporty motorowe: to kolejne nowe dyscypliny, które regularnie śledzę. A jeśli chodzi o kwestie kulturalne, to ponieważ uwielbiam wyrażać swoją opinię, piszę recenzje filmów i gier wideo na mojej stronie na Instagramie Silence ça Mix.