Podczas programu telewizyjnego MasterChef Spain uczestnik nadał jednej ze swoich potraw przydomek obecnego numeru 7 w World Padel Tour : Fernando Belasteguina.

Le padel jest wszędzie, nawet w kuchni. Nie mówimy o naczyniu czy torcie w kształcie pali czy kuli, nie, mówimy o daniu, które jest hołdem i nosi imię legendy padel ; Fernando Belasteguina.

Uczestnicy show muszą tworzyć lub powielać potrawy, którym nadają nazwę. To Andy, 26-letni prawnik, który wybiera na deser „leyenda de Pehuajó” (legenda Pehuajó), w tym ciasteczka, coulis truskawkowe, lody, cukier granulowany, rum i waty cukrowej; wszystko w ogniu.

Le padel pojawia się na stołach i we wszystkich dyskusjach, jako odniesienie numer 1 na świecie.

Julien Bondia

Julien Bondia jest nauczycielem padel na Teneryfie (Hiszpania). Publicysta i doradca, pomaga ci grać lepiej poprzez swoje samouczki i artykuły taktyczne/techniczne padel.