Duch Padezyskuje coraz większe znaczenie w regionie Lyonu. Spotykamy się Sebastiena Corneta, prezes klubu, aby porozmawiać o aktualnej sytuacji i nowych projektach.
„Bez wątpienia było to intensywne, wyczerpujące i zaskakujące! Po otwarciu klubu mieliśmy okazję skorzystać z pracy wykonanej przez cały zespół Padel Centralny opublikować padel w regionie Lyonu, a tym samym szybko mieć wielu graczy. Entuzjazm, stan umysłu, życzliwość padel były noszone przez tych graczy, którzy je rozdali! ”
„Rozwój klubu był progresywny w pierwszym roku, z kilkoma kluczowymi momentami, takimi jak pierwszy zatwierdzony turniej, organizacja wielu zajęć, organizacja otwartych gier według poziomów i przybycie nauczyciela klubu, François Authier, a tym samym ustanowienie lekcji grupowych ”.
„Oferowanie zajęć towarzyskich, turniejów, zakładanie czegoś nowego jest czymś niezbędnym dla każdego, niezależnie od poziomu, wieku i kondycji fizycznej, aby odnaleźć drogę. Wszystko to umożliwia sprowadzenie nowych graczy, którzy sami będą sprowadzać nowych graczy. W Esprit Padel, ta innowacja jest w naszym DNA i polegamy na opiniach graczy, aby nadal się rozwijać ”
„Ale my nie jesteśmy liczbami!”
„Podawanie liczb jest zawsze skomplikowane, ponieważ jest ich tak wiele… Myślę, że najważniejsze jest to, że wszystkie liczby pokazują, że wzrost padel jest bardzo silny w regionie Lyonu. Podczas dyskusji między menedżerami klubów ta obserwacja jest rozpowszechniana wszędzie we Francji! ”
„Niestety, epidemia COVID i blokady spowolniły administracyjne aspekty tego pliku, ale nadal się on rozwija ... Nie możemy się doczekać, dlatego to rozszerzenie będzie okazją, aby mieć jeszcze dwa kryte korty w idealnych warunkach, 10 m wysokości, 2.5 m przestrzeni z boku boiska, aby móc wyjść i grać jak Galan! ”
„Skorzystamy z rozbudowy, aby zmienić aranżację tarasu zewnętrznego, aby zapewnić większy komfort latem i zimą, oraz dodamy dwa boiska do gry w bule, aby zapewnić sobie zabawę!”
„Drugi trwający projekt to instalacja prawdziwej restauracji w klubie ! Znaleźliśmy szefa kuchni, jesteśmy w trakcie definiowania naszego menu. Stan umysłu będzie podobny do browaru z ekologicznymi / lokalnymi produktami, a jednocześnie będzie chciwy. Tej innowacji towarzyszyć będzie przebudowa budynku klubowego, aby poprawić odbiór klientów restauracji i zawodników. Mamy nadzieję, że będziemy działać przez 3 lata klubu! ”
Zobacz komentarze
Hola bonito post he estado viendo que durante el corona virus no podía jugar a pádel y gracias a https: /padelmaps.es/ he encontrado pádel pistas cerca de mi que cumplen las condiciones recomendadas por los expertos.